KAS TEADSID?

Kas teadsid, et kohv kasvab puul? Kõik saab alguse igihaljast kohvipuust ja selle hinnalistest punastest marjadest. Kohvi kasvatatakse umbes 70 riigi troopilistes ja subtroopilistes piirkondades. Kas teadsid:

Kohvipuule meeldib soe ja niiske kliima. Kõige paremini kasvab ta 17–23-kraadises soojuses, rohkes vihmas ja viljakas mullas.

Kohvi on rohkem kui 60 sorti, kuid kõige rohkem kasvatatakse araabikat ja robustat. Araabika on tuntud oma elegantse magususe poolest, kuid robusta on veidi mõru maitsega.

Kohvipuu õied meenutavad nii lõhna kui valge värvi tõttu jasmiini õit.

MEISTERLIKULT VALMISTATUD

Kas oled mõelnud, kuidas ubadest saab maitsev kohv? Pärast saagikoristust oad pestakse, kuivatatakse, sorteeritakse ja segatakse, et ühendada erinevate sortide omapära.

RÕÕMUGA RÖSTITUD

Pärast segamist oad röstitakse, mis vallandab aromaatsed õlid ja neis sisalduva sügava maitse.

Keskmiselt kulub röstimisele 12 minutit.

Röstitakse 200–250 kraadi juures, mis toob esile Jacobsi aroomi.

Kas teadsid, et röstimata oad kaaluvad rohkem kui röstitud oad? Põhjuseks on niiskuse aurustumine ubadest.

TEIE TÄIUSLIK TASS

Andes meile selle hinnalise rõõmuhõike – kohv on isiklik asi. Ükskõik, kas teile meeldivad filtri mahedad sügavused või espresso intensiivsus. Kuid olenemata teie valitud meetodist on siin mõned tõestatud viisid täiusliku tassi valmistamiseks iga kord.